TietoKairalta nyt myös QlikView-sovellukset

TietoKaira on hankkinut kahden viimeisen vuoden aikana tietotaitoa ja kokemusta QlikView:stä. Esimerkiksi hoidon laadun tai hoitokustannusten monipuoliseen analysointiin QlikView on erittäin hyvä väline. DiabetesMittari-tuotettamme olemme par’aikaa siirtämässä QlikView-raportointivälineelle. Siitä lisää myöhemmin…

QlikView on alunperin ruotsalaisen QlikTech-yrityksen kehittämä Business Intelligence -ohjelmisto, jonka avulla voi luoda kattavia ja havainnollisia raportointisovelluksia. QlikTech kuuluu Gartnerin tuoreimman arvion perusteella BI-toimittajien ”Johtajat” –segmenttiin.

QlikTechistä on käytetty jopa ilmaisua: ”kaiken tieltään tuhoava voima” (marketing juggernaut) raportointivälinemarkkinoilla. QlikView on takonut palkintoja viime vuosina käytettävyydellään. QlikView:n vahvoja puolia ovat monipuolisuus, mukautuvuus ja helppokäyttöisyys. Se on intuitiivinen ja selkeä käyttää. Gartnerin v. 2013 vertailussa se oli kaikkein helppokäyttöisin raportointiväline.

Kynnys kehittää sillä moderneja ja visuaalisia raportointisovelluksia on poikkeuksellisen matala (korkea tuottavuus). Väline on nopeasti omaksuttavissa. Lisäksi QlikView on hyvin integroitu Office Exceliin. QlikView:n arkkitehtuuri on perustunut alusta lähtien muistipohjaiseen analysointiratkaisuun (in-memory). Sillä se ehtikin jo saada aikamoisen teknisen etumatkan kilpaijoihinsa.

Suomessa QlikView:n menestys jatkuu johtuen osaltaan maltillisesta lisenssihinnoittelusta. Esimerkiksi Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri käyttää QlikViewiä jo laajasti ja uutta sisältöä rakennetaan koko ajan.

Katso referenssit

Teemme yhteistyötä monen terveydenhuollon organisaation kanssa. Tutustu asiakastarinoihimme.

Lue lisää