Terveystiedolla johtaminen

Terveystiedolla johtaminen

Tietojohtamisen ratkaisuissa tavoitteena voi olla hoitotavoitteiden toteutumisen seuraaminen, hoitoresurssien kohdentumisen parantaminen, hoidon vaikuttavuuden analysointi ja sote-palvelujen tuottaminen kustannustehokkaammin. Siihen soveltuva ratkaisu on usein yhdistelmä käsitemallinnusta, tietovarastointia ja visuaalinen BI-sovellus, höystettynä ehkä koneoppimisen algoritmeilla, joilla ennustetaan sairastumisriskiä, tulevia kustannuksia jne.

Hyvä ratkaisu parantaa kykyä tehdä päätöksiä sekä tukee organisaation strategiaa ja tavoitteisiin pääsyä. Hyvä ratkaisu vähentää kustannuksia parantamalla operatiivista tehokkuutta, kun oikea tieto saavuttaa oikean henkilön oikeaan aikaan. TietoKaira auttaa paremman ratkaisun rakentamisessa!

TietoKaira Oy on saanut ELYn kehittämisavustusta diabeteksen hoidon tutkimuksessa jo käytettävän työkalun tuotteistamiseen. Hankkeessa rakennetaan sote-alueiden ja hoitoyksiköiden käyttöön soveltuva tiedolla johtamisen väline, joka keskittyy diabeteksen riskitekijöihin, diabetekseen ja sen liitännäissairauksiin sekä hoidon vaikuttavuuteen. Faktatiedon avulla on saavutettavissa selkeät parannukset hoidon laadussa ja huomattavat kustannussäästöt palveluntuottajille ja yhteiskunnalle.

Suomessa on n. 500 000 diabeetikkoa. Riskiryhmään kuuluvia on moninkertaisesti. Diabeteksen hoitokulut ovat n. 15 % kaikista terveydenhuollon menoista. Merkittävä osa kustannuksista johtuu diabeteksen liitännäissairauksista. Huono hoitotasapaino taas edesauttaa niiden ilmaantuvuutta.

Hanke alkoi heinäkuussa 2020 ja se valmistuu 30.6.2022 mennessä.

 

Katso referenssit

Teemme yhteistyötä monen terveydenhuollon organisaation kanssa. Tutustu asiakastarinoihimme.

Lue lisää