Poron fileestä (resepti)

Poron fileestä

Tätä herkkua ei voi pilata muuten kuin kypsentämällä yli. Eikä sillä nälkä lähde, joten syö hyvin ennen varsinaista ruokailua. Tässä pari tapaa laittaa poron file:

Savustettuna

- poista kalvot tarkkaan

- kääri fileet rullalle

- sido rullat langalla tai pistele hammastikuilla

- ruskista voissa pannulla ja mausta soppelisti

- savusta pikapikaa niin että jää sisältä punertavaksi, max. 10 min savustuslaatikossa

Marinoituna ja grillattuna (Soinin malliin)

- osta tänään Saarioisten Kultakukko-marinointilientä pullo ja ilolientä vähän enemmän

- laita liemi muovipussiin ja lisää siihen muutama murskattu valkosipulin kynsi

- poista taas fileistä kalvot tarkkaan ja upota ne liemeen ensi yöksi

- pyyhi huomenna paperilla fileet kuivaksi

- laita kirkas iloliemi pakastimeen jäähtymään

- grillaa hätäsesti (tai paista reilussa voissa kuumalla pannulla max pari minuuttia puoleltaan)

Puikulapotut, korvasienimuhennos ja karpalohyytelö kruunaavat paketin täydellisyyttä hipovaksi makuelämykseksi. Ruokaryyppyjä unohtamatta.