Poron fileestä (resepti)

Poron fileestä

Tätä herkkua ei voi pilata muuten kuin kypsentämällä yli. Eikä sillä nälkä lähde, joten syö hyvin ennen varsinaista ruokailua. Tässä pari tapaa laittaa poron file:

Savustettuna

– poista kalvot tarkkaan

– kääri fileet rullalle

– sido rullat langalla tai pistele hammastikuilla

– ruskista voissa pannulla ja mausta soppelisti

– savusta pikapikaa niin että jää sisältä punertavaksi, max. 10 min savustuslaatikossa

Marinoituna ja grillattuna (Soinin malliin)

– osta tänään Saarioisten Kultakukko-marinointilientä pullo ja ilolientä vähän enemmän

– laita liemi muovipussiin ja lisää siihen muutama murskattu valkosipulin kynsi

– poista taas fileistä kalvot tarkkaan ja upota ne liemeen ensi yöksi

– pyyhi huomenna paperilla fileet kuivaksi

– laita kirkas iloliemi pakastimeen jäähtymään

– grillaa hätäsesti (tai paista reilussa voissa kuumalla pannulla max pari minuuttia puoleltaan)

Puikulapotut, korvasienimuhennos ja karpalohyytelö kruunaavat paketin täydellisyyttä hipovaksi makuelämykseksi. Ruokaryyppyjä unohtamatta.