Vihannes

Tämä tapahtui 25.10.2006 Jermun kanssa, ote eräpäväkirjasta:

”Jumankauta ko vähän eksyin lumiseen mettään. Lähin aamulla mettälle Jermun kanssa tuonne Sodankylän kiinalaiskaupunginosan eli Tanhuan taakse. Lunta oli jo niin paljon, että kävely tuntui ihan kuntoilulta. No, lopulta muutaman haukkuyrityksen ja ison linnun lähtöjyssäyksen jälkeen tuli semmoinen tilanne, että näin koppelon puuhun. Se tipahti kiväärin kaukolaukauksella. Sen jälkeen lähimmä muitten lintujen perrään.

Annas olla, jossakin vaiheessa oltiin heilahtamalla menty kunnanraja yli Savukosken puolelle, huomaamatta. Piti olla niin tuttua maastoa, etten ollu ottanu edes karttaa matkaan. Jossakin kohtaa maasto muuttui ei-niin-tutuksi. En olematonta karttaa turhaan kaivellu vaan otin kompassin esiin. Ajattelin suunnistaa suorilla autoa kohti ja pikku hiljaa töihinkin. Luulin olevani jo Peuranpaistamaseljässä mutta olinkin jossakin hevon v..n Siyliövaarassa. Kun suora kunnanraja tuli toista kertaa vastaan, alkoi vähän epäilyttää, että taisi tulla yöreissu tästä.

Onneksi olin merkannu mettätien päässä olevan auton uuteen Suunnon ”kellooni” HOMEksi. No, ei muuta ko näytä WAY HOME. Nauris näytti just päinvastasta suuntaa ko mihin olin menossa. Ajattelin, että katotaan saatana, kuka on oikiassa: mennään sinne mihin vekotin näyttää.

Nauris oli oikiassa. Ja nauris on vihannes. Mikä mie oikein oon…”